Kauwgomplaatjes met Bush, Rice en Blair

Rick (rickmans)
giana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika is het verzamelen van kauwgomplaatjes en kaartjes altijd wel hip geweest. Denk maar aan de baseballkaartjes met Babe Ruth hier op die vele duizenden guldens waard zijn. Maar nu willen ze ze niet alleen hip, maar ook nog zinnig maken. Zo zullen President Bush, veiligheidsadviseur Condoleezza Rice, en 'trouwe bondgenoot' Tony Blair: vanaf deze week naast de Pokémonplaatjes en kaartjes met sporthelden ook beschikbaar zijn om te verzamelen.

"Kinderen moeten begrijpen dat de president en zijn vrienden hen zullen beschermen en dat kwaaddoeners gestraft zullen worden. Onze kaarten brengen die boodschap op een manier waarmee kinderen vertrouwd zijn", aldus de producent van de 90-delige serie, Topps. Het bedrijf, producent van honkbalplaatjes en kauwgom, maakte eerder kaartenseries, onder meer tijdens de Korea Oorlog en de Golfoorlog.

De serie Enduring Freedom bevat behalve plaatjes met de hoofdrolspelers ook kaartjes met de skyline van New York voor en na 11 september, reddingswerkers en verschillende wapens die bij de aanval op Afghanistan worden gebruikt. Er zijn geen kaartjes met beelden van Afghanistan.

Topps wil met de serie juist "Amerika's sterke kanten" laten zien. Wel is in de categorie Onderzoek een plaatje van Osama bin Laden te vinden. De kaarten zijn in pakjes van zeven stuks te koop voor 1,99 dollar. Daarbij krijgt de koper gratis een sticker met de Amerikaanse vlag of een ander nationalistisch symbool. Het is de bedoeling dat kinderen de kaarten gaan uitwisselen.