Limp Bizkit wint op MTV Europe Music Awards

Peter Breuls
Vanavond zijn in de Festhalle in Frankfurt de MTV Europe Music Awards 2001 uitgereikt. Deze prijzen behoren tot de populairste popprijzen in Europa. Het is de achtste keer dat de EMA's worden uitgereikt.

Dit jaar werd er voor de tweede maal voor een aantal van de landen waar MTV uitzendt een speciale award uitgereikt. De Best Dutch Act ging naar de haagse rockband Kane, net als vorig jaar. Andere awards gingen naar Gorillaz, Anastacia, Dido en Robbie Williams, waarvan onderaan dit bericht een overzicht. Limp Bizkit is hierbij de grote winnaar. De rockband ging met 3 awards naar huis.

Vaste prik, naast de muziek-awards, is bij de Europe Music Awards ook de Free Your Mind award, die wordt gegeven aan een individu of organisatie, die de idealen van de MTV Free Your Mind campagne het best weergeeft. Free Your Mind is een wereldwijde campagne om humanitaire kwesties te benadrukken en om vrijheid in een wereld zonder intolerantie en vooroordelen te bevorderen. Vorig jaar ging de Award naar OTPOR, een studenten pressiegroep tegen het regime van Slobodan Milosevic. Dit jaar werd de award uitgereikt aan Treatment Action Campaign, een organisatie die strijdt tegen HIV en aids in Zuid-Afrika.

Overzicht winnaars
Best VideoAvalanches - 'Since I Left You'
Best GroupLimp Bizkit
Best SongClint Eastwood - Gorillaz
Best FemaleJennifer Lopez
Best MaleRobbie Williams
Best PopAnastacia
Best AlbumChocolate Starfish & The Hot Dog Flavoured Water - Limp Bizkit
Best New ActDido
Best DanceGorillaz
Best R&BCraig David
Best HipHopEminem
Best RockBlink 182
Best Dutch ActKane
Free Your MindTAC
The Web AwardLimp Bizkit


Ali GDe show, die in geheel Europa werd uitgezonden, werd gehost door de Engelse komiek Ali G, die voor de uitreiking van de diverse prijzen werd bijgestaan door onder andere Andrea Corr, Heidi Klum, Ronan Keating, Alicia Keys en Ben Stiller. Het publiek heeft kunnen genieten van Kylie Minogue, Dido, Jay-Z, Mary J. Blige, Travis en REM.