Slachtoffer koffermoord blijkt fotomodel

Johan (JudgeDread)
Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het slachtoffer van de in 1992 gepleegde koffermoord te Amsterdam is vrijwel zeker een voormalig Amerikaans fotomodel. Volgens de Britse opsporingsdienst Scotland Yard is het slachtoffer, de uit Ohio afkomstige Melissa Halstead (35), vermoord door haar toenmalige Engelse vriend, seriemoordenaar John Sweeney (45). Gisteren werd tegen hem een levenslange gevangenisstraf geeist in de rechtbank van Londen vanwege een andere zaak.

Sweeney heeft jarenlang in ons land gewoond en heeft mogelijk meer vrouwen in Nederland om het leven gebracht. Een zaak die daarvoor in aanmerking komt, is de onopgeloste moord op de Groningse prostituee Antoinette Bont (24) in juli 1995. Evenals van het slachtoffer van de Amsterdamse koffermoord, werden lichaamsdelen van Antoinette verspreid in het water teruggevonden. Van beide vrouwen werd het hoofd nooit teruggevonden.

De Britse moordenaar Sweeney stond gisteren terecht wegens een poging tot moord op zijn latere Engelse vriendin, de verpleegster Delia Balmer (51), die hij in december 1994 met een bijl te lijf was gegaan. Volgens Balmer, die op miraculeuze wijze wist te ontkomen, riep Sweeney tijdens de aanval dat zij er aan zou gaan, zoals zijn toenmalige vriendin Melissa eerder in Amsterdam de dood vond.