30-tal nepagenten opgepakt in Amsterdam

Rick (rickmans)
merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie heeft een bende van ongeveer dertig nepagenten opgerold. De gearresteerde mannen kwamen allemaal uit de buurt van de Bulgaarse stad Varna. De leden van de bende hebben maandenlang voornamelijk Aziatische toeristen geld afhandig gemaakt door zich voor te doen als agent of geldwisselaar.

De politie kwam aanvankelijk een kleine groep Bulgaarse nepagenten op het spoor. Die werden nauwlettend in de gaten gehouden en leidden de politie naar de rest van de groep.

Vooral Aziatische toeristen waren slachtoffer van de bende. Sinds hun arrestatie komen er nog nauwelijks aangiften binnen van deze manier van oplichting, aldus een politiewoordvoerder.

Om de toeristen op te lichten gebruikten zij maar twee trucs. In de meeste gevallen vroegen de nepagenten de toeristen naar hun identiteitspapieren. Als bij het zoeken of tonen van de papieren geld te voorschijn kwam, sloegen de nepagenten hun slag.

De tweede methode was een wisseltruc. De Bulgaren boden dollars aan tegen een zeer gunstig tarief. Na afloop van de razendsnel uitgevoerde transactie bleek de gedupeerde met slechts enkele 1 dollarbiljetten in de hand te staan.