Doden door bomaanslag in Filipijnen

Rick (rickmans)
Zeker elf mensen zijn zondag om het leven gekomen toen voor een restaurant in de stad Zamboanga in het zuiden van de Filipijnen een bom ontplofte. Ongeveer veertig mensen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de strijdkrachten bekendgemaakt.

De bom ging op een druk plein af in een kraam waar voedsel werd verkocht. Zamboanga ligt in de zuidwestelijke punt van het eiland Mindanao. De meeste bewoners van dit eiland zijn moslim. Separatisten vechten daar al tientallen jaren voor afscheiding van het eiland van de Filipijnen, het enige land in Azië waar de bevolking in de meerderheid rooms-katholiek is.

Het Filipijnse leger heeft de radicale moslimgroepering Abu Sayyaf beschuldigd van de bomaanslag in de stad Zamboanga in het zuiden van de Filipijnen. Daarbij kwamen zondag volgens de laatste gegevens vijf mensen om en raakten ongeveer dertig mensen gewond.

Het leger denkt dat het mogelijk om een vergeldingsactie ging wegens de dood van een commandant van Abu Sayyaf, die bij een schietpartij met Filipijnse strijdkrachten omkwam. Dat meldde een legerwoordvoerder maandag.