Twee postbeambten in VS dood door miltvuur

Johan (LWaS)
Twee medewerkers van de 'Amerikaanse PTT' in Washington zijn gestorven door besmetting aan de miltvuurbacterie. Dit heeft de burgemeester van Washington dinsdag bekendgemaakt.

Ook zijn in de stad vier nieuwe verdachte gevallen van miltvuur en twaalf ,,vage verdenkingen'' opgedoken, aldus de autoriteiten. De maandag overleden mannen werkten voor de Amerikaanse dienst Brentwood, die post verwerkt voor een groot deel van Washington, waaronder het Capitool. In het Capitool zijn de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gevestigd. De autoriteiten maakten al bekend dat de medewerkers getest waren op miltvuur en dat het resultaat ,,verdacht'' was. Naderhand bleek dat ze leden aan de gevaarlijkste variant van antrax, de soort die door de longen binnendringt.

In totaal zijn inmiddels drie Amerikanen overleden aan miltvuur. Eerder deze maand stierf een man uit Boca Raton in Florida aan de dodelijke bacterie. In de staat New Jersey is dinsdag ook bekendgemaakt dat een postbeambte uit Hamilton mogelijk besmet is met antrax.