Harry Potter aan de cola

Laurens (Yarael)
panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schrijfster van de Harry Potter-boeken Joanne Rowling is hevig bekritiseerd door het contract dat ze is aangegaan met Coca-Cola. Volgens critici hebben het colamerk en de beroemde jonge tovenaar niets met elkaar te maken. Door het contract zouden kinderen hun held Harry Potter in verband brengen met het tandenbedervende drankje. Dit meldde de Britse krant Daily Mail donderdag. Het contract is afgesloten voor de Harry Potter-film die in november in de bioscopen komt. Het is de eerste verfilming van de vier boeken die tot nog toe zijn uitgekomen.

Een van de critici over het contract, Jo Tanner van het Britse tandartsenverbond, zei dat Harry Potter nu staat voor iets dat slecht is voor kinderen. Tim Lang, professor voedingsleer aan een Britse universiteit, kan zijn teleurstelling ook niet verbergen. ,,Dit is zo jammer. Het zendt echt verkeerde signalen uit.''

Voor het geld hoeft Rowling het contract trouwens niet af te sluiten. Ze is de best verdienende vrouw van Groot-Brittannië. Volgens haar is het contract met de colagigant juist heel goed. ,,Met de campagne wordt tegelijkertijd het boeken lezen voor kinderen gepromoot. En dat vind ik een goede zaak.'' De boeken van Harry Potter reppen met geen woord over drankjes als coca-cola. De jonge tovenaars drinken vooral pompoensap en bij speciale gelegenheden boterbier.