Naar school gaan op halve kracht

Mark (kwanten)
gmsandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op school hoef je niet optimaal je hersenen te gebruiken, dat is nu wel gebleken. Een 14-jarige meisje uit de VS mist namelijk na een zware operatie de helft van haar hersenen en gaat gewoon naar de middelbare school. Het kind leed aan de zeldzame ziekte Rasmussens encephalitis, een soort hersenontsteking die de normale functie van de cellen en het weefsel aantast. Na de operatie zijn haar linkerarm en -been gedeeltelijk verlamd en het linkeroog werkt niet meer volledig. Als ze haar hoofd de verkeerde kant op houdt, voelt ze vloeistof van de ene naar de andere kant lopen.

Bij Christina begon de ziekte met een trilling in haar linkervoet tijdens een vakantie aan de kust van New Jersey. Dr John Freeman, één van haar artsen, noemt de ziekte een soort pacman omdat het de helft van haar grote hersenen wegvreet. Jongere kinderen functioneren over het algemeen beter met de ziekte omdat hun hersenencellen nog niet volledig ontwikkeld zijn.

Ondanks deze ziekte is ze goed bij haar verstand en functioneert haar geheugen goed. Ze gaat gewoon elke dag naar school.