Irak achter besmetting miltvuur aldus VS

Rick (rickmans)
proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens functionarissen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten zit Irak achter de besmettingen met miltvuur, aldus de Britse zondagskrant The Observer. Zij leiden dit af uit het feit dat de slachtoffers allen besmet zijn door inademing van het anthraxvirus.

"Anthrax is op zich niet zo moeilijk te produceren. Maar het begint pas effectief te worden als biologisch wapen als het kan worden ingeademd. Als je er niet in slaagt besmetting via inademing voor elkaar te krijgen, kun je het niet als wapen gebruiken", zei een van de zegslieden tegen The Observer.

Irak beschikt volgens de bronnen van The Observer wel over fabrieken die anthrax in poedervorm kunnen maken. Het land levert dat volgens hen aan terroristen. "Je kunt aannemen dat ze die spullen niet in grotten in Afghanistan maken",zei een CIA-medewerker. Hij zei dat duidelijk is dat bij de productie van de in de VS gebruikte anthrax op zijn minst de geheime dienst van een land betrokken moet zijn. "Misschien kan Iran het, maar dat is niet erg waarschijnlijk. Dan blijft Irak over."

Zie ook het betreffende artikel uit de Observer, voor meer informatie en het hele interview.