Laatste nieuws over aanvallen in Afghanistan

Tijmen (Tyme)
Een samenvatting van het laatste nieuws:

Al-Qaeda waarschuwt voor meer aanslagen
Osama bin Laden's terroristennetwerk al-Qaeda heeft zondag gezworen aanvallen op Amerikaanse en Britse doelen uit te voeren als vergelding voor de aanvallen in Afghanistan. Dit heeft de woordvoerder van Al-Qaeda voor de Arabische nieuwszender al-Jazeera gezegd.

Hij waarschuwde Amerikanen, Britten, vooral moslims, kinderen en "iedereen die zich tegen de Amerikaanse politiek keert", niet "in vliegtuigen te vliegen of in hoge gebouwen te wonen".

De opgenomen videoband is niet volledig op CNN vertoond. De Amerikaanse president Bush heeft de televisiestations opgedragen materiaal van al-Qaeda niet direct en integraal uit te zenden. De Amerikaanse regering is bang dat er 'gecodeerde berichten' in zijn opgenomen.

'Russische troepen in Afghanistan'
Russische troepen en technische experts zijn in het geheim Afghanistan binnengedrongen en wachten nu samen met de Noordelijke Alliantie op de opdracht de hoofdstad Kabul aan te vallen.

Pavel Felgengauer, een Russische militaire waarnemer heeft dit dinsdag geschreven in het Engelstalige Russische weekblad 'Moscow News'. Zijn bericht uit ingelichte militaire bronnen werd onmiddellijk tegengesproken door het ministerie van Defensie in Moskou.

Alliantie verovert provinciehoofdstad
Strijders van de Noordelijke Alliantie zeggen dat zij Chaghcharan, hoofdstad van de provincie Ghor, hebben veroverd. Er zouden veel krijgsgevangenen zijn gemaakt op de Taliban.

Omar voorspelt grote nederlaag voor VS
De Taliban blijven optimistisch. De hoogste Talibanleider, Mullah Omar, heeft gezegd dat de Verenigde Staten een nog grotere nederlaag dan de Russen zullen beleven in Afghanistan. Ome Omar deed deze uitspraken in een telefonisch vraaggesprek met de Saoedi-Arabische krant Al-Watan, dat zondag is gepubliceerd.

"Het is waar dat wij de echte strijd tegen de Verenigde Staten nog niet begonnen zijn wegens hun technologische superioriteit. Maar als God het wil zullen wij hen niet met bloemen inhalen."


Met dank aan jim2873, Rop2000 en Mr_Opel voor verschillende submits.