F1: Grand Prix van Japan

Peter Breuls
In het Verre Oosten heeft wereldkampioen Michael Schumacher de laatste race van het Formule-1-seizoen van 2001 op zijn naam geschreven. Dat meldt The FoXman ons via de newssubmit. Na afloop van de race stonden Juan Pablo Montoya en David Coulthard naast hem op het podium als tweede en derde.

De Grand Prix zelf was niet bijzonder boeiend. Schumacher was gedurende de race alleen tijdens de pitstops niet koploper. Juan Pablo Montoya wist niet dichter dan 5 seconden bij de Duitser te komen.

Er waren tijdens de race niet veel uitvallers. Het enige spektakel kwam van de afscheidsnemende Jean Alesi en Kimi Raikkonen. Raikkonen spinde op een snel stuk van de baan en werd in zijn spin aangetikt door Raikkonen. Alesi kwam er zonder kleerscheuren vanaf evenals Raikkonen maar de Sauber van Raikkonen kon onder de noemer afgeschreven worden genoteerd. Banden vlogen door de rondte heen maar raakte gelukkig niemand. De andere coureur die afscheid nam vandaag was Mika Hakkinen. Hij moest zich tevreden stellen met een vierde plaats nadat hij teamgenoot David Coulthard voor had laten gaan voor de strijdt om de tweede plek in het wereldkampioenschap.

Voor Jos Verstappen was de race waarschijnlijk niet bijster bevredigend. Hij kreeg een Stop & Go penalty van de wedstrijdleiding omdat hij ingehaald had tijdens de warm up ronde. Verstappen startte vanaf een 21e positie en wist na de start op te rukken naar een zestiende positie. In de race vielen er nog enkele coureurs voor de Limburger uit en hij kwam uiteindelijk terecht op een 14e positie.