Giuliani weigert gift Saudische prins

Rick (rickmans)
Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De burgemeester van New York heeft een gift van $10 miljoen afgewezen voor de slachtoffers van de aanslag op het WTC, nadat was gebleken dat de gulle gever, een Saoedische prins, kritisch stond tegenover de Amerikaanse politiek in het Midden-Oosten. "We accepteren de cheque niet, punt uit!" zei zijn woordvoerster Sunny Mindel.

Prins Alaweed bin Talal, een miljardair, bezocht gisteren de plaats van de ramp en bood de $10 miljoen ter plekke aan. Maar hoewel hij expliciet afstand nam van terrorisme, zei hij onder meer ook dat de Amerikaanse regering "haar politiek in het Midden-Oosten zou moeten herzien en een wat evenwichtiger houding zou moeten aannemen tegenover de Palestijnse zaak."

Toen Giuliani op de hoogte werd gebracht, was de maat vol voor de burgemeester van New York. "Die uitlatingen zijn niet alleen onjuist, ze zijn deel van het hele probleem," zei hij op een persconferentie. "Er is geen moreel equivalent van deze aanval, er is geen enkele rechtvaardiging voor. Degenen die de aanslag pleegden hebben elk recht op rechtvaardiging verspeeld. Suggereren dat er toch een rechtvaardiging voor is, staat gelijk met een uitnodiging voor nieuwe aanslagen."