Schadevergoeding voor bokser

Johan (LWaS)
De Britse boksbond moet de Engelse bokser Michael Watson een schadevergoeding betalen wegens de hersenbeschadiging die Watson tijdens een bokspartij in 1991 had opgelopen.

Een gerechtshof in Londen sprak maandag het vonnis uit dat Watson 650.000 euro krijgt. De bokser zelf had een vergoeding van 4 miljoen euro geëist.

Al twee jaar geleden bepaalde het gerechtshof dat de boksbond (BBBC) verantwoordelijk is voor het letsel van Watson, die in september 1991 zwaar knock-out ging in een partij tegen toenmalig WBO-kampioen Chris Eubank.
De medische hulp die de bond had geregeld was destijds niet voldoende, zo vond het hof. Als de bokser na de klap van Eubank sneller eerste hulp in de ring had gehad, was de kans op volledig herstel vele malen groter geweest, zo oordeelden de rechters al in 1999.

Watson onderging in het ziekenhuis een spoedoperatie, waarbij artsen een bloedprop uit de hersenen verwijderden. De bokser is door het hersenletsel veroordeeld tot de rolstoel. Verder lijdt hij aan geheugenverlies en heeft hij spraakproblemen.