Woede over goudviswedstrijd

Dennis (Atrimar)
René had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kroeg Piet Pollux aan de Parade in Venlo is een actie gestart met de naam "Welke goudvis leeft het langst". De dierenbescherming heeft voor deze actie geen goed woord over.

Vanaf 4 oktober, wereld dierendag, hangen er boven de bar tien met water gevulde bierpullen, waar goudvissen in zwemmen. De vissen worden door de stamgasten gesponsord, zo'n drie a vier keer per week komen de gasten om de vissen te voeren. het personeel draagt zorg voor het verversen van het water. Het uiteindelijke doel van de actie is simpel, de vis die het langste blijft leven wint. De sponsor van de vis krijgt dan 5 pullen bier gratis.

Maar al op de eerste dag van de actie ging het direct mis toen een van de stamgasten zijn goudvisje levend verorberde. In een dronken bui sloeg hij zijn pul, inclusief vis, achterover.

'Een ongelukje', zo stelt de bedrijfsleider Koreman. Dit was beslist niet de bedoeling.
De dierenbescherming is aan het uitzoeken of er geen gerechtelijke stappen tegen de kroeg kunnen worden genomen. Volgens de woordvoerder van de dierenbescherming is het zwemmen in een bierpul geen lolletje voor de goudvissen.