Voetbal: Frankrijk-Algerije gestaakt

Johan (LWaS)
Het vriendschappelijke duel in Parijs tussen Frankrijk en Algerije is zaterdagvond in de slotminuten gestaakt. Na een bestorming van het veld door enkele tientallen Algerijnse 'fans' besloot de scheidsrechter de wedstrijd te beëindigen.

Uit voorzorg werd het ereterras, met onder anderen de Franse minister-president Lionel Jospin, snel ontruimd. Spelers, trainers en officials bereikten ongedeerd de catacomben. Het stadion was met 80.000 toeschouwers uitverkocht. De stand was op het moment van de bestorming 4-1 in het voordeel van de Europees kampioen.

Het was de eerste wedstrijd tussen Frankrijk en Algerije sinds de onafhankelijkheid van het laatste land in 1962. In de aanloop naar de wedstrijd werd stervoetballer Zinedine Zidane schriftelijk met de dood bedreigd. De Franse vedette van Real Madrid kreeg daarop speciale bewaking toegewezen. Hij is van Algerijnse afkomst.

De Franse politie maakte zaterdag bekend dat vier personen met een islamitische achtergrond zijn aangehouden in verband met de doodsbedreiging van Zidane. De politie ging tot arrestatie over na onder meer het afluisteren van telefoons.