NFL week 4

Dennis (Atrimar)
De vierde week van de NFL in vogelvlucht. Uitslagen, bijzonderheden, en volgende week: De standen na 4 wedstrijden.

Kansas City Chiefs - Washington Redskins 45 - 13
Met een ongehoord harde uithaal in het tweede kwart hebben de Chiefs hun eerste overwinning geboekt van dit seizoen. Met vier touchdowns in een kwart overliepen de KCC's hun tegenstander volledig. Een van de uitblinkers aan de zijde van de Chiefs was runningback P. Holmes die twee TD's liep, en een pass ving voor in totaal 18 punten. De Redskins konden daar uiteindelijk niet meer dan een touchdown tegenover zetten. Voor de Redskins tekent zich een moeilijk seizoen af, aangezien ze nog geen wedstrijd hebben kunnen winnen tot nu toe.

Miami Dolphins - St. Louis Rams 10 - 42
In een zeer eenzijdige wedstrijd hebben de Rams ervoor gezorgd dat de Dolphins hun eerste nederlaag van dit seizoen leden. Opvallend viel te noemen dat de Dolphins geen antwoord hadden op korte passes op Runningback Faulk, waardoor de Rams moeiteloos de kleine ruimtes achter de defence konden benutten. Dit bleek vooral uit het feit dat vier TD's voortkwamen uit een pass of run binnen de laatste 10 yards van het veld. Voor de Dolphins is er nog geen man overboord, aangezien de ploeg in de overige wedstrijden wel hebben laten zien dat ze weten wat winnen is.

New Orleans Saints - New York Giants 13 - 21
In een wedstrijd waar alleen in de even genummerde kwarten gescoord werd hebben de Giants op het oog makkelijk gewonnen. Maar de scoresheet geeft niet bepaald de inzet weer van de Saints, die het spel lang konden domineren, helaas voor hen zonder gevaarlijk te worden. Kenmerkend voor de Giants was de aanval, die met veel pogingen steeds een kleine terreinwinst wist te boeken, en zo de defence van de Saints afmatte.

Indianapolis Colts - New England Patriots 13 - 44
De Patriots hebben met deze wedstrijd bewezen dat ze een aanvallen gevarieerd arsenaal aan wapens hebben. Bijna elke score van de wedstrijd kwam tot stand door een andere speler. Opvallend ook is de weerbaarheid van de defence in deze wedstrijd, die vooral bewezen werd door twee interception returns (een van 78 yards, en een van 23 yards). Hiermee droeg de defence bij aan de hoge score aan het einde van de wedstrijd. Pas in het derde kwart wisten de Colts iets terug te doen, maar toen was het al te laat.

Tampa Bay Buccaneers - Minnesota Vikings 16 - 20
Dank zij een Touchdown in het eerste kwart wisten de Vikings deze topper te winnen. In elk andere kwart was de score steeds precies gelijk, en wisten de Vikings dus hun vier punten voorsprong vast te houden. Deze beslissende TD werd gescoord door Chris Carter (wie anders) na een pass over 13 yards. Tijdens de wedstrijd bediende Vikings QB Culpepper zich van maar liefst acht receivers, hiermee aangevend dat de Vikings een zeer gevarieerde passing offence hebben. Met 322 yards uit 30 aangekomen passes heeft Culpepper ook de zwakte van het team laten zien. Schakel de receivers uit, en de Vikings zullen niet veel verder komen.

Green Bay Packers - Carolina Panthers 28 - 7
In een betrekkelijk eenvoudige wedstrijd hebben de Packers hun derde overwinning geboekt. Green Bay's oude rot Brett Favre gooide voor 308 yards totaal aan passes, en daar konden de Panthers niets tegenin brengen. Alle scores kwamen tot stand met dank aan aanvallen door de lucht, met als hoogtepunt de eerste TD van de wedstrijd, waar een two-points-conversion op volgde.
De Packers staan nu met drie uit drie zeer goed voor de resterende wedstrijden, en Carolina begint langzamerhand af te zakken naar hun niveau van de laatste jaren.

Pittsburgh Steelers - Buffalo Bills 20 - 3
In een voor de Bills afgrijselijke wedstrijd, met slechts een fieldgoal, leden ze alweer hun derde verliespartij van het seizoen. De Bills blijken in totaal niets meer op het dominante team uit het verleden, de zwalkende offence voorop. Ondanks dat de defence redelijk stand kan houden, is het gewoonweg onmogelijk om wedstrijden te winnen als je offence keer op keer de punten niet op het bord kan krijgen. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart kwam dit pijnlijk aan het licht toen de Steelers een fumble oppakten en die ongehinderd konden teruglopen voor een touchdown.

Atlanta Falcons - Arizona Cardinals 34 -14
In deze wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd hebben de Falcons de Cardinals verslagen.Vooral de 79 yard pass op Marcus Smith van de Falcons was een plaatje van een play, en eigenlijk konden de Cardinals er niets tegenover stellen. Met totaal 367 yards aan terreinwinst hielden de Falcons de bal lang in de ploeg, wat de defence een hoop rust opleverde. Arizona heeft nog geen wedstrijd kunnen winnen tot nu toe, en als dit zo doorgaat gaat dat voorlopig ook niet gebeuren.

Cincinatti Bengals - San Diego Chargers 14 - 28
In een leuke match wisten de Chargers hun ongeslagen status in dit prille seizoen te behouden. Vooral dankzij drie runs waar een touchdown uit voortvloeide van L. Tomlinson werd dit een redelijk eenvoudig bevochten overwinning.
Ondanks dat beide teams ongeveer even lang aan het aanvallen waren, bleken de Chargers gewoon veel koelbloediger in de afwerking, waardoor de bengals eigenlijk nooit de kans kregen om zichzelf goed in de wedstrijd te spelen.

Seattle Seahawks - Oakland Raiders 14 - 38
Gestaag liepen de Raiders uit naar een 38 - 0 voorsprong voor de Seahawks er ook maar iets tegen konden inbrengen. Met 91 yards uit 5 ontvangen passes was Rice van de Raiders de man van de wedstrijd, hij maakte twee touchdowns, en de dreiging van weer een pass naar hem maakte dat de overige receivers iets meer vrijheid kregen van de defence van de Hawks. Tel daarbij op de runningbacks van de Raiders, en je hebt een gevaarlijke, gevarieerde aanvallende ploeg. Enige minpuntje was dit weekend de totale apathie van de Raiders tijdens het vierde kwart, waardoor het nog leek alsof de Seahawks nog een redelijke wedstrijd hadden neergelegd.

Cleveland Browns - Jacksonville Jaguars 23 - 14
In een leuke wedstrijd tussen twee middenmootploegen wisten de Browns hun tweede overwinning te boeken. Aan het begin van het laatste kwart was de score nog 13 - 14 in het voordeel van de Jaguars, maar aan het einde van de rit, en een touchdown en fieldgoal verder, trokken de Browns de wedstrijd naar zich toe. Beide temas staan nu op 2 gewonnen, 1 verloren wedstrijd, en hebben nog alle kansen om een stijgende lijn in te zetten op weg naar de playoffs.

Baltimore Ravens - Denver Broncos 20 - 13
In een lekkere zondagse nazomerdag vermaakte beide teams het opgekomen publiek met een amusante, en spannende wedstrijd, die pas in het laatste kwart werd beslist. met 13 - 13 op het score bord gooide Ravens QB GrBac een korte pass op receiver Taylor, die daarmee de beslissende score op het bord bracht. In de aanvalsreeks van de Broncos die hierop volgde sneuvelden de ploeg uit Denver uiteindelijk met de haven en een eventuele verlenging in zicht.

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 18 - 40
De teloorgang van de eens zo machtige Cowboys blijft maar doorgaan. Met als absoluut dieptepunt de 26 punten die ze tegen kregen in het tweede kwart. Ondanks een geblokt extra punt kwamen de Eagles eigenlijk nooit in de problemen tegen de gevallen helden uit Dallas. Bij Dallas is op dit moment alles mis, de defence is lek, de offence vleugellam, en het vertrouwen is als sneeuw voor de zon verdwenen. Als dit zo doorgaat staan de Cowboys straks stijf onderaan in hun poule, en kunnen ze de playoffs gevoegelijk vergeten.

San Fransisco 49ers - New York Jets
Nog niet gespeeld.