14 doden bij schietpartij in Zwitsers parlement

Kris (KingShakur)
tyme had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een schietpartij in het regionale parlement van het kanton Zug in het midden van Zwitserland zijn donderdag zeker 14 mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn drie leden van het regionale parlement in Zug. Dat heeft de voorzitter van het parlement bekendgemaakt.

Het bloedbad werd verricht door een als politieman uitgedoste man. Hij schoot in het wilde weg om zich heen en bracht een granaat tot ontploffing. De dader is waarschijnlijk dood.

In het gebouw was een gezamenlijke vergadering bezig van de regering en het parlement van Zug. Volgens de eerste berichten handelde de man uit woede over een regeringsbesluit. De zogenoemde Kantonraad zou eerder op de dag een bezwaar van de man hebben afgewezen. De radio meldde verder dat er een ontploffing zou zijn gehoord, mogelijk veroorzaakt door een handgranaat.

De toestand ter plaatse zou zeer onoverzichtelijk zijn met overal bloed, meldden getuigen. Politie, brandweer en ambulancediensten zijn inmiddels aanwezig. Het parlementsgebouw is volledig afgegrendeld.

Het kanton telt zo'n 100.000 inwoners. Het centrum van Zug, waar het parlement van het gelijknamige kanton staat, is door de politie afgesloten. Openbare gebouwen in Zwitserland worden niet zwaar bewaakt en het is hoogst ongebruikelijk dat politici worden beschermd door de politie. In en rond het nationale parlement in Bern werden na de schietpartij in Zug direct extra veiligheidsmaatregelen getroffen.