Universal Telecom: heel Nederland lokaal tarief

Kris (KingShakur)
Universal Telecom gaat een agressief tariefsysteem op de Nederlandse telefoonmarkt introduceren: het lokale tarief gaat voor het hele land gelden.

Universal Telecom is een van de zogenoemde carrierselect 1600-telefoonmaatschappijen in Nederland die sinds een paar jaar de concurrentie aan gaan met KPN Telecom.

Het telecombedrijf wil naar eigen zeggen het telefoneren voor de consument eenvoudiger maken. In een persverklaring laat het bedrijf weten dat het "met het oog op de Europese eenwording tijd wordt om de verschillen tussen lokaal en interlokaal af te schaffen."

Eén prijs voor heel Nederland dus. Volgens Iwan Cornelissen is het bedrijf staat om dit aan te bieden door drastische kostenbesparing. "Universal Telecom is een Europees bedrijf dat in meerdere landen actief is. Een groot deel van de activiteiten hebben we geconcentreerd op één plek, Stockholm. Verder is zoveel mogelijk geautomatiseerd."

Voor het afhandelen van het telefoonverkeer maakt Universal Telecom gebruik van het netwerk van WorldCom. "Alleen voor het laatste stukje maken we gebruik van de KPN telefoonkabel."

Universal Telecom is al sinds 1994 actief op de Zweedse en Noorse markt. Sinds anderhalf jaar leidt het bedrijf een sluimerend bestaan op de Nederlandse markt. "We hebben nooit veel ruchtbaarheid gegeven aan onze activiteiten. Maar vanaf nu gaan we ons op de Nederlandse beller richten", zegt Cornelissen.