Aangehouden voor isoleren CD-speler

Timo (HighLander)
In Sint-Gillis heeft een verdacht voertuig dinsdagavond voor heel wat opschudding gezorgd. Twee politieagenten merkten een verdacht pakje op tussen de zetels van een wagen die voor een joods gemeenschapscentrum aan de Munthofstraat geparkeerd stond. De agenten vreesden voor een explosie en ontruimden de buurt. Het pakje bleek achteraf onschadelijk te zijn.

Het pakje bestond uit een gele massa die samengebonden was en waaraan een zwarte elektrische draad bengelde. Toen de agenten het pakje rond 19.20 uur opmerkten, sloegen ze onmiddellijk alarm. Alle gebouwen in het deel van de Munthofstraat dat tussen de Overwinningsstraat en het Dillensplein gelegen is, werden geëvacueerd. Het verkeer werd omgeleid.

De ontmijningsdienst werd erbij gehaald en die bracht het pakje tot ontploffing. Achteraf bleek dat het om synthetisch schuim ging. De eigenaar van de wagen, die intussen ter plaatse kwam, verklaarde dat het pakje niets anders was dan een cd-lezer, waaraan hij synthetisch schuim bevestigd had tegen het schokken van de wagen. Hij zou het pakje tussen de zetels geplaatst hebben om diefstal te vermijden. De man werd woensdagmorgen ter beschikking gesteld van het parket.