Rangers verliest beroep tegen UEFA

Johan (LWaS)
Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft woensdag het beroep van Glasgow Rangers afgewezen tegen de uitspraak van de UEFA om het UEFA-bekerduel tegen Anji Makhachkala 'normaal' in Dagestan te spelen.

Dat betekent vrijwel zeker dat Glasgow Rangers zich terugtrekt of wordt gediskwalificeerd, uit het Europa-Cuptoernooi. De Schotse club van trainer Dick Advocaat weigert wegens de instabiele situatie in vooral het buurland Tsjetsjenië maar ook in Dagestan af te reizen naar de voormalige Sovjetrepubliek. Namens de spelersgroep deed Arthur Numan eind vorige week een schriftelijke beroep op de UEFA om het duel te verplaatsen, naar Moskou bijvoorbeeld.

Het bestuur van de Rangers steunde het initiatief van Numan en ook het ministerie van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië vaardigde een negatief reisadvies uit. De UEFA gaf dinsdag evenwel geen gehoor aan het verzoek van de Rangers, waarna ook het TAS de Schotten afwees.

Het beladen duel had donderdag in Dagestan moeten plaatsvinden, maar na de terreuraanslagen in Amerika heeft de UEFA alle UEFA-bekerwedstrijden een week verplaatst.