Hollywood stelt films met explosies uit

Danny (FOS4)
Diverse Amerikaanse filmproducenten hebben woensdag besloten de première van films die over explosies handelen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Zij doen dat uit piëteit met de slachtoffers van de aanslagen in New York. Dat meldden Amerikaanse media.

Studio Warner Bros. heeft besloten de film Collateral Damage voor onbepaalde tijd uit te stellen. De nieuwe film van Arnold Schwarzenegger gaat over een brandweerman die achter de daders aangaat van een terroristische aanslag, waardoor zijn vrouw en kind omkwamen.

De nieuwe komedie van regisseur Barry Sonnenfeld, Big Trouble, is op de lange baan geschoven. De film, met in de hoofdrollen Tim Allen en René Russo, verhaalt over een groep mensen die in een vliegtuig met een bom van doen krijgen. Deze film zal pas in de loop van 2002 voor bioscooproulatie in aanmerking komen. De studio's heben ook de romantische komedie Sidewalks of New York en de gevangenisthriller The Last Castle met Robert Redford op de lange baan geschoven.

Eerder woensdag besloot distributeur Columbia Tristar al de trailer van de film Spiderman van regisseur Sam Raimi uit piëteit met de slachtoffers van de aanslagen uit de bioscopen te halen. Daarin is te zien hoe Spiderman de helikopter van een bende overvallers vangt door een reusachtige net te weven tussen de twee torens van het World Trade Centre.

Op internet is de trailer overigens nog wel te zien, onder meer op de site www.thespidermanmovie.com.