Michael Jordan gaat weer basketballen

Danny (FOS4)
BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Jordan keert als speler terug in de Amerikaanse basketballeague NBA.
Hij zal binnen tien dagen zijn rentree officieel bekend maken.
Jordan zal gaan spelen bij de Washington Wizards, de club waar hij mede-eigenaar van is.

Jordan trainde maandag achter gesloten deuren met een groepje spelers van de Wizards om te testen of hij fit genoeg is. "Na de training heeft hij bevestigd dat hij zal terugkeren", schrijft CNN. "Hij maakt zijn rentree uit liefde voor het spelletje."

Jordan won met de Chicago Bulls zes keer de NBA-titel. In 1998 beëindigde hij zijn loopbaan.

In april van dit jaar liet de basketballegende al weten een rentree niet uit te sluiten. De plannen voor een comeback namen steeds serieuzere vormen aan toen hij de training oppakte. Hij moest in juni een pauze inlassen toen hij twee ribben brak. Ook kreeg hij last van een knieblessure, maar het gewricht is weer hersteld.

Bij een terugkeer moet Jordan wel zijn aandelen in de Washington Wizards tijdelijk overdragen. De club beleefde een slechte jaargang in de NBA met slechts negentien zeges en 63 nederlagen. Jordan zegt er geen moeite mee te hebben bij een minder team te gaan spelen.

"Ik ben volwassen geworden en ik weet dat het winnen niet altijd draait om kampioenschappen. Voor mij telt niet alleen de stand aan het einde van een wedstrijd." De Wizards beginnen het nieuwe seizoen op 30 oktober tegen de New York Knicks.

Jordan speelde tot nu toe dertien seizoenen in de NBA. In die tijd groeide hij uit tot een superster die een fortuin vergaarde, geschat op ruim 10 miljard dollar, binnen en buiten het veld. Hij prees in reclames vele producten aan: van schoenen tot batterijen.

Met het basketbal vergaarde Jordan vele ereprijzen. Vijf keer werd hij gekozen tot beste speler en tien keer werd hij topscorer in de profliga. Ook won hij twee maal olympische goud met het Amerikaanse team in 1984 en 1992. In 1993 na de moord op zijn vader onderbrak Jordan zijn loopbaan voor achttien maanden. Na een uitstapje naar het honkbal keerde hij toch bij de Bulls terug.