Racisten stemmen Marokkaan uit BB

Dennis (Atrimar)
snar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hij wilde "met het beste van twee culturen in zich een voorbeeld voor Vlaanderen zijn". Veel tijd daarvoor was de 21-jarige Bachir echter niet gegund. Al bij de tweede aflevering van de nieuwe Big-Brotherserie op de Vlaamse tv werd de Belg van Marokkaanse afkomst massaal weggestemd.

Volgens een medewerker van de commerciële omroep Kanaal 2, die de real-lifesoap in België uitzendt, ging het daarbij behoorlijk racistisch toe. Het programma moest tientallen mensen van zijn internetsite bannen omdat ze racistische opmerkingen maakten, zegt netmanager Yannic Beckers in de Belgische krant De Morgen.

De hetze tegen de Marokkaan wierp vruchten af: maar liefst zeventig procent van de kijkers stemde tegen de Marokkaan. Doorgaans wordt er volgens Kanaal 2 juist erg verdeeld gestemd over kandidaten en is de uitslag steeds kantje boord.

De nieuwe Vlaamse Big-Brotherserie is begonnen met een groep van elf mannen. Bij elk uitzending moet één van hen worden weggestemd om plaats te maken voor een vrouwelijke kandidaat. De kijkers kunnen per telefoon of sms aangeven wie het Big-Brotherhuis in Vilvoorde (bij Brussel) moet verlaten.

Het programma is in België met dagelijks meer dan zeshonderdduizend kijkers zeer populair.