Politie wil alle badgasten Nulde spreken

Johan (LWaS)
De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft maandagavond in het AVRO-programma Opsporing Verzocht een bijzondere getuigenoproep gedaan. Iedereen die op 25, 26 en 27 augustus op Strand Nulde is geweest, wordt verzocht zich bij de politie te melden.

Met de massale getuigenoproep hoopt de politie een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de gebeurtenissen die vooraf gingen aan de vondst van de romp van een jong meisje op Strand Nulde bij Putten op maandag 27 augustus. Het hoofd van het meisje werd donderdagavond door een visser gevonden in het water van de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland.

Tot aan de televisie-uitzending maandagavond kreeg de politie in totaal ruim driehonderd tips binnen over de zaak. Kort na de uitzending kwamen daar tweehonderd tips bij. De politie gaat ervan uit dat de komende dagen daar naar aanleiding van de oproep zeker nog enkele honderden meldingen bij zullen komen.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat enkele mensen waarschijnlijk al op zondagavond het kinderlijkje hebben zien drijven, maar het niet als zodanig hebben herkend en dus geen aangifte hebben gedaan.

Een massale zoekactie van de politie in zowel Putten als Hoek van Holland heeft tot nu toe geen resultaat gehad. Wel zijn enkele voorwerpen voor nader onderzoek meegenomen, maar details wil de politie daarover niet kwijt.

De identiteit van het slachtoffertje, dat door geweld om het leven is gekomen, is nog niet bekend. Ook de doodsoorzaak staat nog niet vast. De politie had gehoopt aan de hand van het hoofd het meisje te kunnen identificeren, maar de staat van het hoofd maakt herkenning onmogelijk, aldus een politiewoordvoerder.