Aaliyah ten grave gedragen

Rob (R@b)
Met een rouwplechtigheid, die enkel voor staatshoofden weggelegd leek, hebben familie, vrienden en de muziekindustrie afscheid genomen van Aaliyah. De soulzangeres kwam vorige zaterdag om het leven bij een vliegtuigongeluk op de Bahamas.

Twee schimmels trokken de met zilver beslagen lijkkist in een glazen koets door de ontruimde straten van Manhattan. Ongeveer 40 familieleden begeleidden de amper 22-jarige Aaliyah op haar laatste tocht. Duizenden fans overspoelden het parcours van de begrafenisonderneming naar de katholieke kerk St. Ignatius Loyola in de Upper East Side. De nabestaanden van Aaliyah hadden ongeveer 1.200 gasten uitgenodigd voor de plechtigheid. Onder meer de hiphoppers Sean (P. Diddy) Combs, Missy Elliot en Jay-Z, producer Timbaland en componist Quincy Jones woonden de dodenmis bij.

uiteenlopende verhalen over de oorzaak

Terwijl New York in rouwstemming verkeert, verschijnen de eerste verhalen over de oorzaak van de ramp in de media. Zo wordt algemeen aangenomen dat het maximaal toegelaten gewicht van het vliegtuigje van 3.150 kilo ruim overschreden werd, vooral door het gewicht van Aaliyah en entourage. Zo weet de New York Post dat beide bodyguards samen meer dan 300 kilo wegen. Bovendien brachten de zwarte kolossen het vliegtuig uit evenwicht, omdat zij door de smalle middengang genoodzaakt waren om achteraan bij de bagage plaats te nemen.

Der Spiegel Online heeft dan weer uitgevogeld dat de piloot slechts 12 dagen voor de fatale vlucht veroordeeld was tot drie jaar voorwaardelijke celstraf wegens cocaïnebezit.