Vrouw er vandoor met agent op motorkap

Alex (L-X)
VexZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 28-jarige vrouw koos woensdag het hazepad met een politieman op de motorkap van haar auto. De vrouw was op de vlucht geslagen toen ze een bekeuring zou krijgen. Ze wilde haar auto parkeren op een invalidenparkeerplaats, waarvoor ze geen kaart had. De agent zag pas na zo`n 200 meter kans van de wagen af te springen.

Bij verkeerslichten moest ze stoppen voor het overige verkeer. Agenten die de achtervolging hadden ingezet, probeerden haar toen uit de auto te halen. Ze had echter de auto afgesloten. Vervolgens reed ze met hoge snelheid, ongeveer 120 km/u, richting Wierden waarbij ze diverse verkeersovertredingen maakte.

Tot twee keer toe lukte het bijna haar tot stoppen te dwingen. Inmiddels had ze niet alleen een politieauto achter zich aan, maar ook twee motoragenten. Bij de kruising Schipdam reed zij door rood licht en botste ze bijna tegen een vrachtauto. Richting Nijverdal werden snelheden van 140 km/u gemeten. Voorbij de Burg. H. Boersingel lukte het om naast haar auto te komen om haar auto af te remmen door haar naar rechts in de berm te drukken. Hierbij werd de politieauto geraakt.

Uiteindelijk kon de bestuurster worden aangehouden. Ze is naar het bureau in Rijssen gebracht waar haar rijbewijs is ingenomen en de auto in beslag genomen. In verband met haar psychische toestand is de vrouw onder behandeling gesteld.