Piloot Aaliyah vloog illegaal

Ronald (Trainspotter)
Luis Antonio Morales Blanes, de piloot van het vliegtuig waarin Aaliyah afgelopen zaterdag crashte, had geen toestemming om het toestel te vliegen.

Volgens de verantwoordelijke Federal Aviation Administration stond Morales niet genoteerd als de piloot die de tweemotorige Cessna zou vliegen. Bovendien stond hij 12 dagen voor de fatale vlucht voor de rechtbank wegens cocaïnebezit.

Dit zijn de eerste resultaten van het onderzoek dat is ingesteld door de autoriteiten van de Bahama's.

Een belangrijk deel van het onderzoek richt zich verder op de vraag of het toestel overbeladen was. Verschillende bronnen zouden dit bevestigen. Voor Aaliyah wordt vrijdag in New York een besloten begrafenis gehouden. De platenmaatschappij is bezig met een publieke herdenking voor de fans.

Update

Het tweemotorig vliegtuigje waarmee de Amerikaanse R&B-zangeres en actrice Aaliyah Haughton is omgekomen, was mogelijk te zwaar beladen. Dit hebben politiebronnen op de Bahama's, waar het vliegtuig neerstortte, bekendgemaakt.

Het vliegtuigje zou 1120 kilo te zwaar beladen zijn geweest. Dit concludeerden de onderzoekers nadat zij de lichamen van de slachtoffers en de bagage hadden gewogen en daarbij de geschatte hoeveelheid benzine hadden opgeteld. Een enige andere mogelijke oorzaak is dat de Cessna door een motorprobleem zou zijn neergestort.