Tele2 geeft bonus op inkomende gesprekken

Gert-Jan (astra)
Ryser en Brous hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tele2 Mobiel, nieuw op de Nederlandse mobiele markt, geeft een bonus van 6,6 cent per minuut op elk inkomend gesprek bij een mobiele Tele2-beller.

Deze belbonus is volgens Tele2 uniek in Nederland. "Het is voor mobiele bellers bij Tele2 extra interessant om vrienden en bekenden bij inkomende gesprekken wat langer aan de lijn te houden", zo stelt de aanbieder in een persbericht. Een gesprek van een half uur levert bijvoorbeeld 1,80 gulden op. Het bedrag wordt bij de opwaardering van het saldo automatisch aan het beltegoed toegevoegd. Woordvoerder Günther Vogelpoel van Tele2 wil uit concurrentieoverwegingen niet vertellen hoeveel Tele2 zelf verdient op inkomende gesprekken van andere netwerken. "We zijn een gezonde onderneming, dus je mag ervan uitgaan dat dat bedrag hoger is dan de 6,6 cent." Operators mogen een zogeheten 'terminating fee' vragen aan de telco van wie het gesprek afkomstig is.

Tele2 begint volgende week met het aanbieden van mobiele telefonie. Het concern belooft dat het gaat om de 'laagste tarieven zonder abonnementskosten'. Het is niet mogelijk een abonnement bij Tele2 af te sluiten. In piekuren kost een minuut bellen naar een vast nummer of een mobiel
nummer bij de concurrentie 86 cent, in daluren is dat respectievelijk 24 en 33 cent. Een gesprek naar een mobiel Tele2-nummer kost in alle gevallen 24 cent.

De prijs voor het versturen van een SMS'je is tot en met januari 2002 24 cent per bericht. Klanten betalen overigens pas achteraf, in tegenstelling tot bij pre-paid. Het bedrag waarmee de beller zijn beltegoed opwaardeert, wordt aan het einde van de maand in rekening gebracht. Tele2 heeft een eigen netwerk, terwijl de zendmasten worden gehuurd van Telfort.