Hot-Orange.com sluit website

Kris (KingShakur)
Webwarenhuis Hot-Orange.com heeft woensdag uitstel van betaling aangevraagd. Een van de investeerders is weggevallen. De winkel is per direct gesloten, zo meldt het bedrijf donderdag op de internetsite.

Hot-Orange.com, de handelsnaam van Internet Ventures Group, is een van de eerste investeringen van het bedrijfje GorillaPark. Niet alleen dat bedrijf had aandelen in de webwinkel, maar ook het management, Vendex KBB, Versatel en Nesbic schieten er bij in. Vendex KBB nam het belang van 10 procent pas in mei van dit jaar. Het bedrijf zou bijstand verlenen voor de inkoop, voorraadbeheersing en logistiek. Het is niet gelukt om investeerders en crediteuren op een lijn te krijgen. Sinds eind vorig jaar verkeert het bedrijf in geldnood. Keer op keer werd het bedrijf afgeslankt.

Hot-Orange werd opgericht in 1999, toen de internethype op weg was naar een hoogtepunt. Het bedrijf stak enorme bedragen in marketing zodat mensen via het wereldwijde web hun inkopen zouden doen via Hot-Orange. Evenals vele andere bedrijven koesterde de webwinkel op termijn de hoop op een beursnotering.