Aandelenhandel stilgelegd na hackaanval

Kris (KingShakur)
De handel in het aandeel van een Amerikaans paintballbedrijf is stilgelegd, nadat een hacker de computers van het bedrijf was binnengedrongen.

De hacker slaagde erin om 15.000 e-mails met valse informatie over het bedrijf Brass Eagle te versturen naar mensen in de database van het bedrijf, zo meldt het persbureau Reuters. De Nasdaq, de beurs waaraan Brass Eagle genoteerd is, besloot daarop de handel in het aandeel meer dan twee uur stil te leggen.

Brass Eagle moest bovendien de vooruitzichten voor het fiscale jaar 2001 opnieuw bevestigen. "Op het eerste gezicht lijkt het een hoax", aldus J.R. Brian Hanna, financieel directeur van Brass Eagle. "Maar nadat we contact hadden gezocht met Nasdaq, leek het ons verstandig om toch een verklaring uit te geven."

Het is niet voor het eerst dat de aandelenhandel van een bedrijf beïnvloed wordt door valse informatie die via internet wordt verspreid. Eerder deze maand werd een student die een zelfgemaakt persbericht over het bedrijf Emulex de wereld rondstuurde, veroordeeld tot 3 jaar en 8 maanden gevangenisstraf. Het neppersbericht leidde ertoe dat aandeelhouders het aandeel Emulex massaal dumpten.