SnapCam verstuurt foto per mobiel

Kris (KingShakur)
Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na sms'jes, plaatjes en ringtones wordt het nu ook mogelijk foto's via de mobiele telefoon naar elkaar te sturen. KPN introduceert de dienst binnenkort.

Door een cameraatje, iets groter dan een pakje sigaretten, op een mobiele telefoon met infraroodaansluiting aan te sluiten, kan de gebruiker foto's naar andere mobiele bellers sturen. De foto's kunnen met behulp van de camera
eenvoudig bewerkt worden (zoals het toevoegen van een korte tekst) voordat ze doorgestuurd worden.
De camera die KPN aanbiedt heeft de naam 'SnapCam' meegekregen. Om foto's te kunnen versturen is wel een Hi-abonnement nodig. Overigens werkt de dienst niet met prepaid-telefoons.

KPN biedt de camera aan in combinatie met een Nokia telefoon.De SnapCam zal geen goedkoop apparaatje worden, zo laat een woordvoerder van KPN weten. De precieze prijs wordt later deze week bekend gemaakt. KPN mikt met de telefoon op een jong publiek dat er geen probleem van maakt geld uit te geven voor dit soort 'geinige' accessoires.

De SnapCam is het eerste tastbare bewijs van de samenwerking tussen KPN en het Japanse DoCoMo. DoCoMo heeft al geruime tijd ervaring met het aanbieden van multimediale diensten via de mobiele telefoon in Japan. DoCoMo heeft een aandeel van 15 procent in KPN. Naast Nederland wordt de SnapCam ook uitgebracht door dochterbedrijven van KPN in België (KPN Orange) en Duitsland (E-Plus).