Amerikaanse megajackpot valt niet

Rob (R@b)
De megajackpot van een kleine 200 miljoen dollar (bijna een half miljard gulden) is woensdagavond in de Verenigde Staten niet gevallen. Miljoenen Amerikanen hadden in spanning uitgekeken naar de trekking in de hoop er met de hoofdprijs vandoor te gaan.

De deelnemers aan de Powerball-lotto moesten zes cijfers op hun formulier goed hebben. De winnende cijfers waren 2, 28, 30, 36, 39 plus het powerballnummer 10. Maar op geen van de verkochte lottoformulieren bleek deze combinatie voor te komen. Dat betekent dat bij de volgende trekking komende weekeinde de jackpot nog een stuk hoger zal zijn en 280 miljoen dollar (672 miljoen gulden) zal bevatten.

In de 22 staten waar het spel wordt gespeeld was de afgelopen dagen een totale gekte ontstaan. Veel Amerikanen besloten op het laatste moment mee te doen, in de hoop in één klap binnen te zijn. Ze hadden er lange wachttijden voor over om een lottofomulier te bemachtigen.

Verkoop loten

Met name het warenhuis M&H Convenience Store in Moorhead, Minnesota, deed goede zaken. Daar werd vier jaar geleden het winnende lottoformulier verkocht. De gelukkige was meer dan 100 miljoen gulden rijker. De eigenaar van de winkel denkt dat veel mensen hopen dat het winnende formulier ook dit keer hiervandaan komt.

In de VS zijn twee keer eerder nog hogere bedragen bij lotto's uitgekeerd. Drie jaar geleden ging de winnaar van de Powerball-lotto er met 295 miljoen dollar (700 miljoen gulden) vandoor. De grootste jackpot ooit viel vorig jaar in een ander spel: Big Game. Het ging toen om 363 miljoen dollar (870 miljoen gulden). Dat bedrag moest wel door twee mensen worden gedeeld.