Directie koopt onderdelen Scaramea

Peter Breuls
Volgens mweert hebben de directieleden van Scaramea twee van de drie onderdelen van het bedrijf, de IFC Groep en Clockwork, overgenomen.

Dit heeft tot gevolg dat de twee bedrijven zelfstandig verder zullen gaan. Financiële details van de deal willen de betrokkenen niet bekendmaken.

Maandag maakte bankverzekeraar Achmea, dat 83,5% van de aandelen in Scaramea bezat, bekend te stoppen met de financiering van Scaramea. Wel neemt Achmea nu een 30%belang in Clockwork. De rest van de aandelen komen in handen van de oorspronkelijke oprichters: prins Bernhard junior, Menno de Jong en Paul Mol.

Die laatste zegt er geen spijt van te hebben dat Clockwork begin 2000 met Scaramea in zee is gegaan. "Op dat moment was Scaramea voor ons een interessante partner. Ze geloofden sterk in internet. Nu is het echter beter dat we weer zelfstandig verdergaan."

De aandelen van de IFC Groep komen in handen van Marinus Jacometti, Guus Landheer en Harry Kah. Eerstgenoemde is ook nog directeur van Scaramea, maar deze functie zal hij 'op termijn' neerleggen. De IFC Groep wil diensten gaan aanbieden aan financiële dienstverleners.