3,5 jaar cel voor mensensmokkel

Peter Breuls
berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam heeft de lokale rechtbank twee verdachten uit een mensensmokkelzaak veroordeeld tot drieënhalf jaar gevangenisstraf. Het duo, I.S. en S.S., gaf leiding aan een criminele organisatie die de mensensmokkel onder meer via een Sikhtempel in de Amsterdamse Pijp uitvoerde.

Volgens de rechtbank hebben de twee een aanzienlijke periode leiding gegeven aan de organisatie. De groep smokkelde voornamelijk Aziaten via de Sikhtempel in Amsterdam naar Engeland.

"Mensen zijn tegen woekerprijzen en vaak onder embarmelijke en mensonterende omstandigheden vervoerd. De verdachten hebben louter en alleen om er zelf financieel beter van te worden ernstig misbruik gemaakt van de situatie waarin mensen in nood verkeren", aldus de rechtbank.

Vijf andere deelnemers aan de criminele organisatie kregen straffen van zes maanden tot drie jaar. Twee verdachten die betrokken waren bij de mensensmokkel, maar geen onderdeel uitmaakten van de criminele organisatie werden veroordeeld tot vier weken voorwaardelijke celstraf met een boete van 2000 gulden en een jaar gevangenisstraf.

Tegen de verdachten waren straffen van achttien maanden tot vierenhalf jaar geëist.