Uitslag wedstrijd om Charity Shield

Johan (LWaS)
Een treffer van Ruud van Nistelrooy heeft niet kunnen voorkomen dat Manchester United de strijd om het Charity Shield heeft verloren. De Mancunians gingen zondag met 2-1 ten onder tegen Liverpool.

Liverpool heeft goede herinneringen aan het Millennium Stadium waar het duel werd gespeeld. Het afgelopen seizoen won de ploeg van Houllier op dit veld de FA Cup en de League Cup. Ook zondag was Liverpool er succesvol. Al na tien minuten stonden de Reds - dankzij treffers van Michael Owen en Gary McAllister - met 2-0 voor.

Al na een minuut gaf de arbiter een strafschop aan Liverpool, nadat Danny Murphy door Manchester United-speler Roy Keane was neergehaald. Gary McAllister was succesvol vanaf elf meter. Amper acht minuten later profiteerde wonderkind Owen van een slippertje van Jaap Stam en verdubbelde hij de voorsprong.

In de tweede helft scoorde Van Nistelrooy in de 51e minuut de 2-1. Daarna kreeg United weliswaar enkele goede kansen, maar Sander Westerveld voorkwam dat de ploeg van manager Alex Ferguson doel trof. Zo pareerde hij onder meer een hard schot van Keane en reageerde hij alert op een ,,puntertje'' van Van Nistelrooy. ,,Sommigen menen dat de Charity Shield niks voorstelt'', zei Westerveld na afloop. ,,Maar voor de spelers betekent het gewoon weer een nieuwe beker die we in de prijzenkast kunnen zetten.''