Draagmoeder klaagt stel aan

Johan (LWaS)
Een Britse draagmoeder die een tweeling verwacht, klaagt de Amerikaanse wensouders aan omdat zij van de afspraak willen afzien. Het Amerikaanse stel had de 26-jarige Helen Beasly gevraagd een van de twee baby's te aborteren, omdat zij maar een kind willen.

De Britse zag hier vanaf, omdat de abortus gezondheidsrisico's met zich meebrengt.
De draagmoeder en het Californische paar, Charles Wheeler en Martha Berman, kwamen via internet met elkaar in contact. Zij spraken af dat Beasly naar San Diego kwam om zich kunstmatig te laten bevruchten met het sperma van Wheeler. De Britse zou hiervoor 20.000 dollar (48.870 gulden) krijgen.

De partijen waren mondeling overeengekomen dat Beasly voor de twaalfde week een abortus zou doen als er sprake zou zijn van een meerling. Toen het stel een afspraak voor haar maakte in de dertiende week, bleek dit te veel risico's met zich mee te brengen.

De draagmoeder wil de tweeling nu laten adopteren, maar een Californische wet verhindert dat, omdat de rechten bij draagmoederschap naar de aankomende ouders gaan. Beasly zei ontzet te zijn toen het stel haar vroeg een abortus te plegen, terwijl ze vanaf de achtste week wisten dat ze een tweeling verwachtte. Zij heeft twee aanklachten ingediend, een wegens contractbreuk en een wegens bedrog.