WK Atletiek in Edmonton, dag 6.

Dennis (Atrimar)
Steeplechase mannen.

Rueben Kosegei pakt het goud op de 3.000 meter steeplechase met een tijd van 8.15,16. De Marrokkaan Ali Ezzine grijpt het zilver na een eindsprint waarin hij Bernard Barmesai achter zich laat. Hiermee voorkwam de Marrokkaan een 1-2-3 voor Kenia.

Duitser springt het hoogst.

Met een sprong van 2.36 meter heeft de Duitser Martin Buss het hoogspringen gewonnen. Het zilver en brons gingen naar twee Russen genaamd Yaroslav Rybakov (zilver met 2.33 meter), en Vyacheslav Voronin (2.33 meter). De torenhoge favoriet Sotomayor uit Cube werd vierde omdat hij meer pogingen nodig had op de hoogte van 2.33.

23 jarige Keniaan pakt de winst.

Op de 10.000 meter, normaal het koninkrijk van de Ethiopier Haile Gebrselassie, greep de jonge Keniaan Charles Kamathi ging er verrassend vandoor, en de twee Kenianen (met Assefa Mezgebu op zilver) konden niet reageren. Dit was de eerste race voor Haile sinds zijn gouden plak in Sydney, en zijn eerste nederlaag in jaren.

Discuswerpen voor mannen.

Lars Riedel heeft zichzelf in het lijstje "grote atleten der aarde" geplaatst door zijn vijfde wereldtitel bij het discuswerpen te pakken. De 34 jarige Duitser kreeg zijn schijf tot een afstand van 69m72. De Litouwer Virgilijus Alenka kwam op de zilveren stek met een worp van 69m40, genoeg om een andere Duitser (Michael Moellenbeck) op de derde plek te houden.

400 meter voor vrouwen.

Op het volle rondje bleek de Marrokkaanse Nezha Bidouane het snelste van allemaal. Ze finishte in een tijd van 53.34 voor de Russin Yuliya Nosova (zilver in 54.27), en Biami Perunia uit Cuba (brons in 54.51). Hiermee greep ze haar tweede wereldtitel (1997), na haar zilveren medaille van twee jaar terug.