Brazilie laat Rivaldo niet gaan.

Dennis (Atrimar)
De Braziliaanse voetbalbond CBF weigert Rivaldo vrij te geven voor de wedstrijd van zijn Spaanse club Barcelona in de voorronde van de Champions League woensdag tegen het Poolse Wisla Krakow. De federatie eist de aanvaller op voor de vriendschappelijke interland een dag later tegen (het altijd lastige) Panama.

"We willen dat alle spelers zich op tijd zullen melden en we geven niemand vrij", aldus technisch directeur Antonio Lopes van CBF (De Braziliaanse votbalbond). "Barcelona heeft met ons contact opgenomen, maar we laten niemand gaan, dus ook Rivaldo niet. Barcelona zegt dat de club hem nodig heeft, maar wij ook voor de wedstrijd tegen Paraguay."

De ontmoeting met Panama geldt als voorbereiding op het WK-kwalificatieduel op 15 augustus tegen Paraguay. Brazilië moet winnen om nog kans te houden op deelname aan het WK volgend jaar in Japan en Zuid-Korea. Het land staat nu vierde in de Zuid-Amerikaanse groep.

Mocht Brazilië van Paraguay verliezen, dan is het de eerste keer in de geschiendenis dat de Zuid-Amerikanen de eindronde voor het WK mislopen.