La Via Volta vertoont kuren

Dennis (Atrimar)
Een mankement aan de achtbaan La Via Volta met twee loopings in het attractiepark Six Flags Holland in Biddinghuizen heeft gistermiddag 28 personen de stuipen op het lijf gejaagd toen de wagons op een hoogte van twintig meter bleven steken.

De passagiers, onder wie een aantal kinderen even na half een ingestapt, waarna de wagons achteruit omhoog werden getakeld. De eerste looping werd joelend en in volle vaart genomen. Echter, op weg naar de tweede looping ging er technisch iets fout.

"Vermoedelijk door een kapotte sensor bleven de wagentjes op een hoogte van twintig meter steken. Voor de inzittenden was er absoluut geen gevaar maar de schrik was natuurlijk groot", vertelt woordvoerster Ellen Mooij van Six Flags Holland.

"Onze technici zijn direkt naar boven geklommen om de inzittenden van de wagentjes enigszins gerust te stellen en de situatie uit te leggen. Iedereen is in de wagentjes blijven zitten."

Besloten werd de wagentjes met inzittenden in volle vaart te laten dalen om dan beneden vol in de remmen te gaan. Dat lukte. Met knikkende knieën konden de angstige passagiers daarop uitstappen en werd hen door de directie een gratis drankje aangeboden. Twee meisjes van twaalf jaar waren dermate overstuur dat zij door de EHBO moesten worden opgevangen.

De buiten gebruik gestelde achtbaan werd direct door een technische crew onder de loep genomen.

Je zal er maar inzitten nadat je net je angst voor achtbanen hebt overwonnen