Lowlands populaire trouwlocatie

Ronald (Trainspotter)
Het terrein van het popfestival Lowlands in Biddinghuizen heeft een behoorlijke aantrekkingskracht op bezoekers met trouwplannen. Vijftien stellen willen elkaar in het laatste weekeinde van augustus het jawoord geven.

Uit de aanmeldingen bij Mojo, de organisator van het festival, zijn drie stellen geselecteerd. 'We vinden het heel leuk dat zoveel mensen hebben gereageerd op de oproep op de Lowlands-website', zegt een woordvoerster van Mojo. 'Lowlands is met 57.500 bezoekers eigenlijk een middelgrote stad. En in zo'n stad wordt ook getrouwd. Maar het moet wel bijzonder blijven. Daarom hebben we gekozen voor dit aantal.'

Burgemeester A. Gresel van de gemeente Dronten verbindt de stellen in de echt in de Foxtrot-tent. Een intieme huwelijksplechtigheid lijkt uitgesloten, aangezien deze tent een capaciteit heeft van 3000 mensen. Het eerste huwelijk wordt gesloten rond 23.00 uur op vrijdag 24 augustus, de openingsdag van Lowlands. Op zaterdag en zo! ndag volgen, eveneens rond 23.00 uur, de andere huwelijkssluitingen.

Lowlands heeft overigens geen internationale primeur met de trouwpartijen. Op het popfestival Roskilde in Denemarken is het al langer mogelijk om te trouwen.