Conductrice gooit man uit trein

Gert-Jan (astra)
BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Spoorwegen gaan een onderzoek instellen naar een incident met een 54-jarige treinreiziger uit Helmond die door een conductrice uit een rijdende trein zou zijn gesmeten in Helmond. De man, Piet Groothuis, wilde gistermorgen vanuit station Brouwhuis vertrekken, maar volgens hem werd hij door de conductrice botweg uit de rijdende trein geduwd toen hij alsnog een kaartje wilde kopen. Hij heeft bij de Spoorwegpolitie aangifte gedaan.

"Ik was compleet verbouwereerd", zegt Groothuis. "Op station Brouwhuis kon ik geen kaartje uit de automaat trekken. Ik wist eigenlijk nog niet precies waar ik naartoe zou gaan. Ik stond in de deuropening van de trein en die dame riep dat ik er onmiddellijk uit moest. Ik werd als zwartrijder bestempeld terwijl ik gewoon een kaartje wilde kopen. Daarvoor ben ik eerlijk genoeg. Op het station was nergens een conducteur te bekennen. Ik hield me nog vast aan een stang, maar die conductrice gaf me een stevige duw. Ik viel van de treeplank op het perron en bezeerde mijn rechterknie. Belachelijk, ik heb zelfs een kortingskaart. Ik reis zo vaak met de trein."

NS-woordvoerder Michiel Jonker liet gisteravond weten dat er een onderzoek ingesteld zal worden naar het incident. "Elke melding wordt bij ons serieus genomen", aldus de zegsman. "Maar ik kan er nog weinig over zeggen omdat we de conductrice nog niet hebben kunnen horen. De aangifte is bij ons bekend."