Intel ziet computermarkt aantrekken

Gert-Jan (astra)
's Werelds grootste chipfabrikant Intel ziet licht gloren aan het einde van de tunnel. Topman C. Barrett denkt dat de vraag naar personal computers in het komende halfjaar weer aantrekt. "Of de markt volledig omslaat, is afhankelijk van het herstel van de wereldeconomie", aldus Barrett donderdag.

Intel is voor 80 procent afhankelijk van de chipvoorziening aan computermakers. Barrett denkt dat de komende maanden scholen meer gaan investeren en ook dat de introductie van het softwarepakket Windows XP een gunstige invloed heeft.

"De computerindustrie heeft de bodem achter zich gelaten. Maar elk snel herstel in het derde of vierde kwartaal heeft meer seizoensredenen dan dat het structureel is", benadrukt Barrett. "Het consumptiepatroon in een neergaande wereldeconomie is moeilijk te voorspellen."

Intel was één van de eerste bedrijven die last kreeg van de teruggang in de wereldecomomie. In de afgelopen drie kwartalen waarschuwde de onderneming keer op keer voor lagere resultaten doordat de vraag naar computers afnam.