Anderlecht en Rangers door.

Dennis (Atrimar)
TIRASPOL [SD] - Anderlecht heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De Belgen waren in de tweede voorronde te sterk voor het Moldavische Sheriff Tiraspol en wonnen met 2-1.

Thuis hadden de paars-witten al met 4-0 gewonnen. De Moldaviėrs namen in eigen huis na vijf minuten spelen een voorsprong via Vadim Borec. Oleg Iachtchouk zorgde vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker, waarna Glen de Boeck na rust de winnende treffer maakte.

Domper op de Belgische feestvreugde was het uitvallen van middenvelder Walter Baseggio, die na een forse tackle het veld moest verlaten. Anderlecht speelt in de derde voorronde tegen de winnaar van het duel tussen Bohemians, uit Ierland, en Halmstad [Zweden].

Ook Glasgow Rangers gaan door naar de derde ronde van de Champions League. "The Light Blues" waren voorafgaand aan de return op Ibrox al verzekerd van een 3-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Toch sloeg de schrik even toe nadat Stacevic een misser van Bert Konterman voorbij doelman Klos wist te prikken. Wakker geschud begonnen de Rangers aan een offensief dat werd bekroond met een goal van Tore Andre Flo. Het was vervolgens de Argentijnse aankoop Claudio Caniggia die met twee goals de winst voor het team van Dick Advocaat veilig stelde.

In de derde ronde treffen de Rangers het Turkse Fenerbahce.