Musical Titanic net zo duur als schip

Kris (KingShakur)
De Titanic is de duurste rondreizende musical uit de Van den Ende stal. Maandag is de cast begonnen met de eerste repetitie. Volgens regisseur Eddy Habbema gaat de musical over menselijke hoop, verlangens en drama's.

Met een bezetting van veertig acteurs en twintig muzikanten is het de duurste en grootste productiekaravaan ooit. De musical kost zo'n zestien miljoen gulden, evenveel als het gelijknamige schip. Op het podium zal overigens geen schip te zien zijn. Voor transport van het grote en ingewikkelde decor zijn 11 trailers nodig. Porseleinproducent Wedgwood heeft een reproductie gemaakt van het originele servies.

Geen liefdespaar
De hoofdrollen worden gespeeld door Danny de Munk, Tony Neef, Hugo Haenen, Bert Simhoffer, Annick Boer en Dick Cohen. Volgens Habbema is er geen hoofdrol voor een liefdespaar, zoals in de film, maar worden verschillende personages uitgelicht, waaronder kapitein Simhoffer en stoker De Munk.

Tournee
De eerste try-out van de Titanic vindt plaats op 4 september van dit jaar. Op 23 september gaat de show in première in Carré in Amsterdam, de musical is aansluitend op tournee tot 23 juni 2002.