Telfort wil UMTS krachten bundelen

Timo (HighLander)
panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mobieletelecombedrijf Telfort heeft andere telecombedrijven voorgesteld om gezamenlijk in Nederland twee netwerken aan te leggen voor het aanbieden van nieuwe mobiele telefonie. Dit in plaats van vijf afzonderlijke netwerken. Dat heeft Peter Erskine, de topman van Telforts moederbedrijf BT Wireless, maandag in The Wall Street Journal verklaard.

Telforts plannen passen in de huidige trend in de telecomwereld. BT Wireless wil in Groot-Brittannië en Duitsland gaan samenwerken met Deutsche Telekom. De bedrijven willen zo kosten besparen om gemakkelijker de miljarden terug te verdienen die zijn uitgegeven aan UMTS-licenties.

Vorige week keurden de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de Opta en het ministerie van Verkeer en Waterstaat eventuele plannen van telecombedrijven goed om gezamenlijk netwerken te bouwen, in navolging van de Duitse autoriteiten eerder dit jaar. Tussen de betrokken bedrijven vindt al overleg plaats. "Ik zou niet verrast zijn als we uitkomen op maar twee netwerken in Nederland", aldus Erskine van BT Wireless. "We werken er allemaal aan. De Nederlandse regering staat voor veel dingen open en is pragmatisch."