Verliefde boekhouder krijgt weer vier jaar cel

Bart (twi)
De 37-jarige schoolboekhouder uit Oud-Beijerland die zijn werkgever bestal om een Haagse prostituée en haar trawanten te kunnen fêteren, is gisteren in hoger beroep door het Haags gerechtshof veroordeeld tot vier jaar cel. Die straf is gelijk aan de eis van de openbare aanklager en het vonnis dat de Dordtse rechtbank velde.

De man moet ook vijf miljoen gulden terugbetalen aan aan de scholengemeenschap Willem van Oranje. Ook dat komt overeen met het eerdere vonnis.

De boekhouder drukte tussen juni 1998 en januari vorig jaar 5,5 miljoen gulden van de school achterover. Hij gebruikte dit geld om zijn bezoeken te bekostigen aan de prostituée in de Haagse Geleenstraat, met wie hij een intensieve relatie onderhield. De vrouw gebruikte het geld onder andere om een kledingzaak op te zetten en voor een borstvergroting. Voor haar echte vriend kocht ze dure auto's.

De boekhouder is zelf het slachtoffer geworden van oplichting. Terwijl hij dacht een relatie te hebben met de prostituée, bleek de echte vriend van de vrouw, een 30-jarige Hagenaar, samen met een maat (33) achter de schermen een bedenkelijk rol te spelen. Zij zijn inmiddels veroordeeld door de Dordtse rechtbank. De vrouw moet in september voorkomen.