Geen Anjers meer voor Prins Bernard

Timo (HighLander)
panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Bernhard moet waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe leverancier voor de verse witte anjers die hij tijdens openbare optredens altijd in zijn revers draagt. Kwekersechtpaar Van der Zwet uit het Groningse Zuidbroek stopt met de teelt van de bloem, omdat die niet winstgevend genoeg meer is.

Het echtpaar, dat volgens de hofleverancier in Amsterdam "kwalitatief hoogstaande anjers" kweekt, stapt over op de teelt van hortensia's. "Van alleen de afname van de prins kunnen we niet leven", verontschuldigt M. van der Zwet zich. "Hij draagt ze ook lang zo vaak niet meer als vroeger, toen hij er veertig per week bestelde."
Mocht Bernhard het hen persoonlijk vragen, wil het echtpaar nog wel een bedje apart houden voor de prins.

De Amsterdamse flowershop Ivy, die al 38 jaar de bloemen voor de prins inkoopt, bevestigt dat de bloemen van het echtpaar Van der Zwet van uitstekende kwaliteit zijn. "Maar ze zijn niet de enige die ons anjers leveren", aldus een woordvoerder van Ivy. "In Groningen zijn de kassen ook wel eens leeg of valt de oogst tegen. Daarom komen ze soms uit Zuidbroek, soms ook zelfs uit Colombia."

De Rijksvoorlichtingsdienst kon dinsdag geen commentaar geven op de kwestie. "We kunnen niet op de zaken vooruit lopen", aldus een woordvoerder. "De prins weet nog van niets. Hij zal zich eerst op de kwestie moeten bezinnen. Maar het mag algemeen bekend worden geacht dat hij erg gehecht is aan zijn anjers."