Man vervoert tijgerwelpje in kofferbak

Johan (LWaS)
Na een wilde achtervolging heeft de Mexicaanse politie zondagmiddag een man aangehouden die in zijn auto een albino Siberisch tijgerwelpje vervoerde, heeft de politie maandagavond gezegd.

De 40-jarige Eduardo del Refugio probeerde eerst te ontkomen aan de politie, die hem tussen Mexico-Stad en San Luis Potosi wilde aanhouden voor te hard rijden. Toen dat niet lukte, liet hij toe dat politieagenten zijn auto doorzochten. De politie was bezig met een routinecontrole van het voertuig toen zij plotseling gemiauw hoorden, aldus het politierapport. In de kofferbak troffen de agenten het drie kilo wegende tijgerwelpje aan in een kleine plastic hondenkooi.

Del Refugio toverde een berg documenten te voorschijn die moesten bewijzen dat hij de kleine tijger, een bedreigde diersoort, legaal transporteerde. Een expert verklaarde echter dat de documenten vals waren. De autoriteiten vermoeden dat Del Refugio, die niet wilde zeggen waar de welp vandaan kwam, het beest naar de Verenigde Staten wilde smokkelen om aan een exotische dierenhandelaar te verkopen. De man is gearresteerd en de tijger is naar een nabijgelegen dierentuin gebracht.

Siberische tijgers zijn de grootste katachtigen ter wereld en kunnen vier meter lang en driehonderd kilo zwaar worden. Volgens natuurbeschermers leven er nog maar tweehonderd tot driehonderd Siberische tijgers in het wild.