Italië verscherpt grenscontroles voor top G8

Vincent (Ali Salami)
prutser had ons via de newssubmit het volgende te melden

De Italiaanse politie heeft maandag de grenscontroles verscherpt om relschoppers van de top van de G8 in Genua te weren. Italië heeft het verdrag van Schengen opgeschort om ze te kunnen weren. Bij de grens met Oostenrijk werden zeven Duitsers teruggestuurd.

Bij een controleactie in de omgeving van Genua heeft de politie in een auto gasmaskers, knuppels en helmen gevonden. In Bologna deed de politie huiszoeking in woningen van als anarchisten bekend staande personen. Daarbij nam zij metalen staven, wapenstokken, katapulten en drugs in beslag.

Tijdens de top van Genua komen betogers tegen globalisering bijeen in de stad voor vreedzame demonstraties. De organisatoren zeggen op 100.000 man te rekenen. De politie vreest dat relschoppers zich onder de betogers zullen begeven.

Een politiman raakte vandaag overigens gewond toen op een politiebureau in Genua een bompakketje explodeerde. Wie de afzender van het bompakket is, is niet bekend. De politie houdt er rekening mee dat het pakketje bij het bureau is afgegeven door tegenstanders van de bijeenkomst van de G8.