Herman Brood herdacht in Paradiso

Vincent (Ali Salami)
Administr8or had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De herdenkingsdienst voor de woensdag overleden Herman Brood in poptempel Paradiso is voorbij. Zijn kinderen Brenda, Lola, en Holly hebben allen wat gezegd of gezongen. Ook zijn vrouw Xandra wist nog een kort woordje in alle emoties tot hem te richten.

Naast zijn familieleden hebben ook goede vrienden van Brood, waaronder een zeer emotionele Bart Chabot, hun laatste woorden tot hem gericht. De hele bijeenkomst werd aan elkaar gepraat door vriend en manager Koos van Dijk. Ook de moeder van Herman was in Paradiso aanwezig.

Het programma begon met een uitvoering van een kinderliedje over het 'Treintje naar Dromenland' waar Brood een van zijn rocknummers op baseerde en wat hij regelmatig zong voor zijn jongste twee kinderen, Lola en Holly.

Buiten stonden ondanks de oproep van Van Dijk waarin hij vroeg de fans thuis te blijven, nog honderden veelal in het zwart geklede, oude rockers uit de wijde omtrek. De fans deelden bier onder elkaar uit. Zo nu en dan moest de politie hen enigszins in bedwang houden om de trams vrije doorgang te verlenen.

Boven Paradiso vloog een reclamevliegtuigje met de tekst: 'Dag lieve Herman, rock-on'

De motor van de voorste wagen uit de lijkstoet van Herman Brood heeft het begeven. De door Brood zelf beschilderde Plymouth wilde na aankomst bij de Amsterdamse poptempel Paradiso niet meer starten. Een medewerker van de wegenwacht moest er aan te pas komen om de met bloemen beladen wagen weer aan de praat te krijgen.

Met dank aan Hansje voor de screenshot